Automobilistički adrenalin u Savrščaku

23. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.545 Pregleda

Deveti po redu Santa Domenica Rally Show – utrka koja je proteklih godina dokazala svoj status u svijetu rallyja u Hrvatskoj i izvan njezinih granica održava se od danas, petka, 23. studenog, pa do nedjelje, 25. studenog na šoderici Savrščak. Organizatori iz Auto carting kluba Sveta Nedelja okupili su 107 posada među kojima je 25 vrhunskih vozača iz Europe.

Danas će se održati party na servisnom parkiralištu šoderice Savrščak, a sutra na jezeru Orešje u 14 sati počinje Shakedown – službeni trening. Ceremonijalni start bit će ponovno u Svetoj Nedelji na Trgu Ante Starčevića, sutra u 18 sati i 30 minuta. Prije toga će se odabrati startne pozicije. U nedjelju rally starta u 8.30 prvim prvim brzinskim ispitom, a posljednji četvrti je na rasporedu u 14.30. Podjela nagrada najboljim vozačima slijedi u 17 sati.

I ove se godine očekuje velik broj posjetitelja kao i fotoreportera i novinara, pa su organizatori naglasili da je sigurnost na rallyju najvažnija, pa sve zamolili sve da uvijek budu unutar obilježenih i sigurnih zona i da slijede upute sudaca i redara na stazi. Po prvi put u ovom rallyju sudjeluje popularni pjevač Sandi Cenov sa suvozačicom.

(fotografije s lanjskog relija preuzete s www.rallysantadomenica.com)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.