Samoborci na zagrebačkom adventu

22. studenoga 2018.
Komentari isključeni
812 Pregleda

Na ovogodišnjem Adventu u Zagrebu tradicionalno će sudjelovati i samoborski obrtnici uz potporu Udruženja obrtnika Samobor i Zagrebačke županije. Na Adventu će izlagati obrti Srčeko Silvije Krajačić, Arko. Brigite Mihine i Lumiko Mie Kovač.

Naši vrijedni obrtnici pripremili su svoje proizvode za prodaju na Adventskom sajmu u Zagrebu, jednom od najljepših u Europi. Posjetitelji će tako moći kupiti domaće medenjake, licitarska srca, rukom oslikane staklene kuglice, slike na staklu, ručno šivane trenirke i mnoge druge proizvode naših obrtnika. Adventski sajam u Zagrebu i ove godine nudi posjetiteljima mnoštvo događaja i manifestacija za svaki ukus. Uz puno hrane, zabave, kulturnih programa svakog posjetitelja čeka i jedinstveni božićni ugođaj.

Novost ovogodišnjeg Adventa je širenje programa događanja i na Tkalčićevu ulicu pod nazivom Advent u Tkalči. Program Adventa u Tkalči uključuje predstavljanje tradicijskih obrta gdje će posjetitelji putem prezentacija obrtnika moći iz prve ruke vidjeti kako nastaju stvari poput šešira ili cipele. Duž cijele ulice biti će postavljeni obrtnički punktovi s prikazom nekadašnjeg izgleda raznih obrtničkih radionica, na kojima će se posjetitelji moći i fotografirati.

Udruženje Obrtnika Samobor poziva sve obrtnike da slijede dobar primjer naših obrtnika i da se u dolazećim godinama prijavljuju Udruženju za sudjelovanje na Adventskom sajmu jer će im biti omogućena dodatna promocija njihovih proizvoda.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.