Sajam mogućnosti za aktivnost svetonedeljskih školaraca

22. studenoga 2018.
Komentari isključeni
697 Pregleda

U sportskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Deščaka u Svetoj Nedelji danas je održan Sajam mogućnosti koji je učenicima četvrtih i šestih razreda Osnovne škole Sveta Nedelja i škole domaćina približio paletu aktivnosti u koje se mogu uključiti u svoje slobodno, izvanškolsko vrijeme. Uvid u svoj rad omogućile su im članice Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada i članice Sportske zajednice Grada: Kulturno-umjetničko društvo Strmec, Nogometni klub Novaki, ženski i muški rukometni klubovi Sloga Sveta Nedelja, Judo klub Sakura, Kyokushin karate klub Domenica, Taekwondo klub Motiv +, Hrvački klub Sveta Nedelja, Stolnoteniski klub Sveta Nedelja-Novaki, Šahovski klub Sveta Nedelja, Biciklistički klub Sveta Nedelja, Oldtimer klub Stari kotači i Jezični centar Sveta Nedelja. Uz njih svoj rad su pokazali Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, Vatrogasna zajednica grada Svete Nedelje, Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Samobor i Ministarstvo unutarnjih poslova, odnosno Policija.

Posebna pozornost učenika bila je usmjerena prema policijskim službenicima koji su demonstrirali vozilo “presretača”, tzv. Cobre i navalno vozilo s vodenim topovima te Vatrogasnoj zajednici Svete Nedelje koji su uz razna navalna vozila demonstrirali i čamac koji koriste u svom radu.

Organizirana je i utrka za učenike u kategorijama djevojčice i dječaci, kojima su nakon završetka programa, bogate nagrade uručili zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marija Hršak i svetonedeljski kontakt policajac Krunoslav Ječić.

Sajam mogućnosti i ove su godine organizirali Policijska uprava Zagrebačka – Policijska postaja Samobor te Vijeće za prevenciju Grada Svete Nedelje. Uime domaćina sudionike Sajma pozdravio je ravnatelj Osnovne škole Vladimira Deščaka Ivica Pavlić. Okupljenima se obratio i načelnik Policijske postaje Samobor Željko Stopić, ujedno i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje istaknuvši važnost ovog projekta te pohvalio suradnju s Gradom.

Ovogodišnji Sajam mogućnosti otvorio je svetonedeljski gradonačelnik i predsjednik Vijeća za prevenciju Dario Zurovec, naglasivši kako je cilj ovog projekta poticanje učenika na razne izvanškolske aktivnosti te je pozvao svu djecu da razmotre ponuđene aktivnosti i da svatko pronađe nešto za sebe. -U Svetoj Nedelji u sklopu Zajednice kulturno-umjetničkih udruga i Sportske zajednice Grada djeluje 50-ak udruga. Vjerujem kako ćete zasigurno pronaći nešto u svom području interesa i priključiti se nekoj od ovdje ponuđenih aktivnosti – istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.