Samobor – grad s trendom doseljavanja

21. studenoga 2018.
Komentari isključeni
710 Pregleda

Temom iseljavanja iz Hrvatske, osim Državnog zavoda za statistiku, pozabavio se ovih dana i portal gradonačelnik.hr. i Samobor uvrstio među 10 gradova koji u Hrvatskoj ne bilježe trend depopulacije. Posebno je zanimljivo da je naš grad jedini na toj listi koji je na kontinentu. Ispred njega je devet “morskih” gradova, Dubrovnik, Kaštela, Solin, Vodice, Umag, Krk, Poreč, Novalja i Supetar.

Prema službenim podacima Državnog zavoda za statistiku od 2013. godine do kraja 2017. iz Hrvatske se ukupno iselilo oko 150 tisuća građana. Samobor, međutim, bilježi sve više novopridošlih stanovnika. Gradonačelnik Krešo Beljak kaže kako se Samobor opredijelio razvijati kao grad po mjeri čovjeka, što potvrđuje i nedavno priznanje za treći najbolji grad po kvaliteti života koje je dobio u izboru najgradova u Hrvatskoj.

-Samobor je grad s dobrim okruženjem za rast i razvoj djece, grad ulaganja u obrazovanje i gospodarstvo, pun je kvalitetnih kulturnih i sportskih sadržaja, ali i visoke razine sigurnosti i jedini veliki grad bez prireza što potiče doseljavanje novih stanovnika i obitelji koje ovdje pronalaze sve što im je potrebno za miran, ali ispunjen život – smatra Krešo Beljak.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.