S prvim snijegom i prvi problemi

20. studenoga 2018.
Komentari isključeni
964 Pregleda

Od sinoć je cijeli pod mokrim snježnim pokrivačem debljine od 5 do 20-ak centimetara. Zasniježilo je od visine do nizine, vrhovi Samoborskog gorja, gdje je sada 10-ak centimetara snijega, zabijelili su se još jučer, na Žumberku ga je napadalo i dvostruko više, dakle 20-ak centimetara, a i cijeli grad s nizinskim predjelima je pod snijegom, koji i dalje pada. Tijekom dana snijeg će polako prelaziti u susnježicu, a potom i kišu, koja će poslijepodne prestati padati.

Snijeg na području grada, uz županijsku zimsku službu koja pročišćava popularnu “betonku”, čisti Komunalčeva zimska služba s kooperantima. Kako nam je rekao njezin rukovoditelj Miljenko Beljak, na terenu je sinoć od 22 sata 12 dežurnih ekipa i sve ceste su provozne s obaveznom zimskom opremom na vozilima. Aktivirana je i tzv. mala zimska služba te je u tijeku čišćenje pješačkih staza, pločnika, autobusnih stajališta i mostova. Mole se vozači da brzinu prilagode uvjetima na cestama, da se ne uključuju u promet bez odgovarajuće zimske opreme te da izbjegavaju parkiranje vozila na kolniku kako bi čišćenje bilo neometano.

Zbog napadalog snijega neke jutrošnje autobusne linije Samoborčeka i Autoturista vozile su skraćeno, a na linijama prema Zagrebu kašnjenja u polascima su 15-20 minuta – doznali smo od dežurnog prometnika u uredu Samoborčeka. Linija za Klake i Terihaje vozila je do Svetog Josipa, linija za Slani Dol do Draganja Sela, linija za Žumberak do Budinjaka, linija za Noršić Selo do Grdanjaca, linija za Sveti Martin samo do Galgova, a za Cerje do Anindola. Do podneva se očekuje normalizacija u odvijanju prometa.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.