S “pajdom” besplatno parkiranje

20. studenoga 2018.
Komentari isključeni
877 Pregleda

U 27 većih hrvatskih gradova, među kojima je i Samobor, u četvrtak, 22. studenog, bit će “Dan besplatnog parkiranja”, prva nacionalna akcija ove vrste kojom je građanima, korisnicima Mastercard kartica, omogućeno praktički cjelodnevno parkiranje bez ikakvog troška.

Putem aplikacije PayDo, postojećim i novim korisnicima na dan akcije dostupno je besplatno preuzimanje deset satnih parkirnih karata za maksimalno dvije registarske oznake. Dakle, bilo da parkirate u mjestu stanovanja ili putujete na neku od lokacija gdje je PayDo aplikacija aktivna, možete iskoristiti ovu jednodnevnu akciju i u četvrtak, osim u Samoboru, besplatno parkirati u Bjelovaru, Crikvenici, Dubrovniku, Đakovu, Hvaru, Karlovcu, Koprivnici, Korčuli, Novom Vinodolskom, Ogulinu, Orebiću, Osijeku, Poreču, Požegi, Puli, Rabu, Rovinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vodicama, Vodnjanu, Vukovaru i Zadru.

Prvi korak za ostvarenje besplatnog parkiranja je preuzimanje besplatne aplikacije PayDo na platformama za iOS i Android (App Store, Google Play) ili na web stranici: www.paydo.hr. Nakon prijave u aplikaciju i registracije Mastercard kartice, bira se grad, unosi registarska oznaka vozila, određuje parkirna zona i razdoblje, a kao način plaćanja potvrđuje opcija “Besplatno uz Mastercard”. Parkiranje sa 100% popusta tako je ostvareno u svega nekoliko klikova, na potpuno siguran i provjeren način te u skladu sa svjetskim standardima.

Iako je SMS i dalje najrasprostranjeniji oblik mobilnog plaćanja, plaćanje aplikacijama ima brojne prednosti. Primjerice, PayDo (popularnije Pajdo) ne koristi SMS protokol, pa za razliku od SMS-a građani ne snose troškove naknada za platne transakcije.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.