Najnovije

Lucija i Iskra brončane u Ljubljani

20. studenoga 2018.
Komentari isključeni
668 Pregleda

Tri mlade katašice i jedan borac senior nastupili su u subotu, 17.studenog na međunarodnom turniru u Ljubljani “Ljubljana Open” koji je okupio 616 karateka iz 11 država.

Nakon osvajanja zlata u Beogradu prošlog mjeseca Lucija Gečević je i u Ljubljani došla do postolja te je u konkurenciji mlađih seniorki osvojila odlično brončano odličje. S ova dva rezultata Lucija je osigurala i prije nastupa na trećem turniru (Grand Prix Croatia) status reprezentativke koja će na prvenstvu Europe u Danskoj početkom veljače zastupati Hrvatsku i Samobor.

Brončana je u Ljubljani bila i Iskra Majsec kojoj je to uspjelo u konkurenciji mlađih kadetkinja.

Na korak do postolja ostala je Nika Jelen u konkurenciji kadetkinja izgubivši susret za brončano odličje.

U borbama je nastupio i senior Haris Kovačević (preko 84 kg) koji ovoga puta, nažalost, nije uspio ostvariti značajniji rezultat.

Hrvatski karate savez je ovaj turnir odredio kao jedan od tri izborna turnira koji se boduju za odabir kata selekcije za prvenstvo Europe u Danskoj u veljači sljedeće godine.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.