Domagoj Žabčić viceprvak Hrvatske

20. studenoga 2018.
Komentari isključeni
933 Pregleda

Na prvenstvu Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom u subotu i nedjelju u Sportskom centru Mavrinci kod Čavla, nastupilo je 8 članova Karate kluba Bregana. S obzirom na to da je ovo natjecanje izravno odlučivalo o izboru reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo u Danskoj, bilo je puno zahtjeva za video analizom spornih situacija, pa se prvenstvo odužilo.

Odličan uspjeh ostvario je Domagoj Žabčić osvajanjem srebrne medalje u jakoj konkurenciji mlađih seniora do 75 kg. Domagoj je prikazao vrlo kvalitetan karate, pa se može očekivati da će u slijedeće dvije godine, a tek je napunio 18, izboriti odlazak na europsko ili svjetsko prvenstvo.

Lara Weismann, koja je prošle godine bila prvakinja u kadetskoj konkurenciji, morala se zadovoljiti broncom u kategoriji juniorki do 48 kg. Poražena je zlatnim bodom od kasnije pobjednice.

Vrlo dobar nastup imala je Luna Weismann u kategoriji juniorki do 59 kg. Izborila je polufinale u kojem je minimalnim rezultatom poražena od kasnije prvakinje. U meču za treće mjesto je nažalost izgubila rezultatom 0:1.

Bez medalje su ostali Petar Žučko, Borna i Petar Stanić te Jurja i Petra Vukovinski.

Na naslovnoj fotografiji je Domagoj Žabčić, na drugoj Petar Žučko, Petar Stanić, Domagoj Žabčić i Borna Stanić, a na trećoj Lara Weismann, Petra Vukovinaski, Jurja Vukovinski, Luna Weismann i trener Goran Romić.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.