Samoborski tamburatorij u svom šestom izdanju ponovno okupio sjajne orkestre

18. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.277 Pregleda

Tamburaško društvo Ferdo Livadić okupilo je u Samoboru po šesti put vrsne tamburaške sastave na Samoborskom tamburatoriju. U župnoj crkvi svete Anastazije, u subotu, 17. studenog ovaj se put predstavilo ukupno pet tamburaških orkestara.

Večer su započeli članovi Tamburaškog orkestra KUD-a Dragutin Domjanić iz Adamovca pod vodstvom dirigenta Nenada Dana Koziga, koji je bio i autor triju skladbi koje su izveli za publiku u Samoboru – “Preko Drave Grmljavica”, “Preludij i Meditacija” te “Za zbogom” na tekst Dragutina Domjanića u kojoj im se pridružio pjevač Stjepan Baričević.

Potom su zasvirali članovi Kulturno umjetničke udruge Zvon iz Male Subotice pod vodstvom dirigenta Valentina Škvorca. Njihov su odabir bile skladbe “Pri Muri” Marijana Sivoša, “Tamburaški ostinati” Davora Bobića te za kraj “Sve dok Dunav protiče” Valentina Veljka Škorvaga uz vokalni nastup Tina Jelenića.

Gosti iz Križevaca, Tamburaški orkestar Glazbene škole Alberta Štrige zasvirali su “Proljetnu pjesmu” Felixa Mendelssohna te “Spring Waltz” Marka Bertića, a sve pod ravnanjem Igora Kudeljnjaka.

Tamburaško društvo Gaj iz Zagreba pod vodstvom Krešimira Račića svoj je nastup započeo “Svečanom uvertirom” Julija Njikoša, a završio posveti žrtvi Vukovara skladbom “Vukovar u mjesečini” Adalberta Markovića.

Šesto izdanje Samoborskog tamburatorija zaključili su, po običaju, domaćini, Stariji tamburaški orkestar Tamburaškog društva Ferdo Livadić pod dirigentskom palicom Petre Vojvodić Mrvoš. „Ferdići“ su se odlučili za “Intermezzo” iz opere Cavaleria Rusticana Pietra Mascagnija te za završnicu odsvirali “Vrtuljak” Siniše Leopolda.

Voditelj programa Drago Celizić publici je prije svakog nastupa dao osnovne informacije o svakom od ovih izuzetno uspješnih sastava koji su se predstavili u Samoboru te na kraja najavio novo druženje na Samoborskom tamburatoriju, u njegovom sedmom izdanju, za godinu dana.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.