Starigrad Paklenica viđena očima samoborskih likovnjaka

16. studenoga 2018.
Komentari isključeni
978 Pregleda

Članovi likovnog odjela samoborske Matice i ove godine proveli su u Starigrad Paklenici na likovnoj koloniji. Uz pogled na pučinu, izlaske i zalaske sunca i nedirnutu prirodu Velebita i Paklenice, osmero samoborskih umjetnika našlo je svoju inspiraciju, a svoja djela izložili su sinoć u Galeriji Art Zumbur.
Snježana Zakanj Radovanić iskoristila je priliku na otvorenju zahvaliti vlasnici galerije Metki Šetin na dugodišnjoj suradnji, baš kao i Vesni Surmi koja već šest godina udomljava samoborske likovnjake te Gradu i Matici koja je pripomogla pokrivanju dijela troškova.

Okupljene je pozdravila i Metka Šetin koja je istaknula da su vrata njene galerije uvijek otvorena za samoborske umjetnike, a o izloženim djelima govorio je profesor Željko Nemec. U Art Zumburu mogu se razgledati djela Maje Cipek, Đurđice Debogović, Grozdane Korpar, Milana Kuhara – Pile, Zdenke Resar, Vesne Surme, Maje Šmit i Snježane Zakanj Radovanić, a ako vam se baš jako i svidi koja od izloženih slika, možete je i nabaviti za stalno jer je izložba prodajnog karaktera.

Izložbu je službeno otvorila zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Maja Gračanin, a otvorenje su svojim glazbenim programom uputpunile Maja Cipek i Lada Lokmer i ovaj ujedinjenje u Duo MaLa.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.