Obilježavanje sjećanja na žrtvu Vukovara u Samoboru

16. studenoga 2018.
Komentari isključeni
664 Pregleda

I ove godine Samobor se pridružuje obilježavanju obljetnice jednog od najtužnijih događaja u našoj povijesti – pada Vukovara, grada heroja i simbola hrvatske slobode.

Tako će danas predstavnici Grada Samobora zajedno s učenicima osnovnih i srednjih škola odati počast paljenjem svijeća na Trgu kralja Tomislava u 17:00 sati.

S učenicima će svoja iskustva podijeliti pukovnik Hrvatske vojske u mirovini i ratni zapovjednik Sajmišta Nikica Burić, Vukovarcima poznat pod imenom Samoborac.

Prije 27 godina, 18. studenoga 1991., nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Hrvatski sabor donio je, slijedom toga, 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada simbola hrvatske slobode.

Iz Grada pozivaju građane da se pridruže obilježavanju pada Vukovara te da zapale svijeću kako bi se dostojno i u što većem broju, odala počast žrtvama Grada Vukovara.

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen će biti u Bregani i to na dan pada Vukovara, 18. studenog, od 17 sati. Svijeće će na stepenicama kod nekadašnjeg Restorana zapaliti predstavnici mjesnog odbora Bregana, koji pozivaju građane da im se pridruže, a molitvu će predvoditi velečasni Mladen Sinković.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.