Rebecca Kenda brončana u višeboju

15. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.607 Pregleda

Proteklog vikenda u Slavonskom Brodu održano je Višebojsko prvenstvo Hrvatske za mlađe dobne kategorije u A programu te Završnica Kupa Hrvatske za B i C program. Nakon lipnja i dvije medalje na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske Rebecca Kenda iz Gimnastičkog kluba Samobor ponovno se popela na postolje osvojivši brončanu medalju u višeboju.

Šest novih elemenata uvježbavala je tijekom proteklih pet mjeseci i uspješno ih izvela na natjecanju. Najvišu ocjenu dobila je na gredi osvojivši ukupno 15.00 bodova.

Ekipa mlađih kadetkinja B ostala je na korak do medalje. Nedostajalo im je samo pola boda da se okite broncom. Za ekipu su nastupile: Elena Vlahović, Jelena Kruhan, Nola Lucarić, Mia Bajan i Lora Jaklenec. Najbolja pojedinka bila je Jelena na 9. mjestu. Slijede Nola na 11., Elena na 12., Mia na 18. i Lora na 21. mjestu.

Leire Golubić nastupila je u kategoriji kadetkinja B i osvojila 17. mjesto. Dora Jurković (12.) i Ema Kristina Šprljan (13.) nastupile su u kategoriji juniorki B.

Nedjelja 11. studenog bila je rezervirana za C program. Nastupilo je 5 gimnastičarki iz samoborskog kluba. Marta Jelić osvojila je 29., a Lucija Mučnjak 35. mjesto u kategoriji kadetkinja C od ukupno 44 gimnastičarke. U juniorskoj kategoriji, među 44 gimnastičarke, nastupile su: Tara Bartaković (10.), Barbara Jelić (23.) i Maja Lehpamer (26.).

Na natjecanju su ih pratili treneri: Tea Lagančić, Jelena Pađan, Bojan Šinkovec i Martina Bublić koja je bila sutkinja na tlu i ručama.

Martina Bublić

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.