Sveta Nedelja kreće u modernizaciju javne rasvjete

14. studenoga 2018.
Komentari isključeni
912 Pregleda

Grad Sveta Nedelja kreće u modernizaciju javne rasvjete. Ugovor o nabavi i ugradnji nove LED rasvjete za projekt NEWLIGHT, jutros su u svetonedeljskoj gradskoj vijećnici potpisali direktor tvrtke E.G.S. Elektrograditeljstvo Mato Gjuranović i svetonedeljski gradonačelnik Dario Zurovec.

“Projekt NEWLIGHT, vrijednosti milijun i 350 tisuća kuna, podrazumijeva zamjenu postojećih neefikasnih svjetiljki koje uzrokuju svjetlosno onečišćenje i ugradnju novih efikasnijih svjetiljki.

“Za modernizaciju javne rasvjete odlučili smo se, jer godišnje građani prijave i preko 300 kvarova. Neke od sadašnjih lampi su stare i preko 30 godina, pa je vrijeme da budu zamijenjene novim i boljim. Ovo je tek početak, jer u planu je modernizacija gotovo svih tijela javne rasvjete na području grada u budućem razdoblju” – rekao je svetonedeljski gradonačelnik, Dario Zurovec.

LED rasvjeta će prvo biti postavljena u najprometnijim ulicama na svetonedeljskom području: Samoborska ulica, Selska ulica, Stara cesta, Ulica dr. Franje Tuđmana, Rakitska cesta (djelomično), Svetonedeljska ulica, Svetonedeljska cesta (djelomično) , Ulica Ljudevita Gaja, Kerestinečka cesta i Malogorička cesta. Ukupno će se u prvoj fazi projekta postojećih 427 lampi zamijeniti novima te će ukupno biti postavljeno 627 noih LED lampi. Provedbom projekta značajno će se uštedjeti energija, popravitivizualna slika mjesta i smanjili troškovi održavanja javne rasvjete. Procjenjuje se da bi se investicija isplatila u roku 8 godina” – pijasnio je stručni suradnik za komunalne djelatnosti stručni suradnik za komunalne djelatnosti Grada Svete Nedelje, Damir Zurovec.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.