Sedam stupova zdravog života!

14. studenoga 2018.
Komentari isključeni
744 Pregleda

O “Sedam stupova zdravog života” jučer je u sklopu Građanskog utorka koji organizira Pučko otvoreno učilište u POP UP kinu govorio Aleksander Zupančič, certificirani savjetnik integrativne terapije iz Brežica. Naime, njega su životne okolnosti natjerale da krene proučavati potpuno novi pristupu obnovi zdravlja, održavanju ravnoteže u životu te o tome kako se sami možemo brinuti o svom zdravlju.

Sve je počelo kada su njegovoj petogodišnjoj kćerki prognozirali da nema lijeka za njenu bolest. No, unatoč tome on je tražio što se ipak može učiniti i krenuo proučavati kako naše tijelo funkcionira i kako sami možemo utjecati na svoje zdravlje te što je uzrok bolesti.

Izučavanjem je došao do spoznaje da naš imunološki sustav ovisi o tome kako se odnosimo prema njemu i tako je došao do sedam stupova zdravog života. To su: prehrana, okolnosti, disanje, kretanje, držanje, odnosi i psiha. O njima govori u istoimenoj knjizi “Sedam stupova zdravog života”, a kako bi pomogao ljudima da pomognu sebi i drugima kad se nađu u nepredviđenoj situaciji.

Ovih sedam stupova nije ništa novo, kaže Aleksander Zupančič no ističe kako on o njima progovara kao temeljima našeg imunološkog sustava. Njegova kćerka danas je potpuno zdrava djevojčica, unatoč prognozama liječnika. Koristili smo nekonvencionalne metode liječenja, promijenili smo svoj način života i kroz ovu smo životnu situaciju naučili da svatko sebi sam može puno pomoći kad je bolestan – ističe Aleksander Zupančić.

Više o ovoj temi govorimo u sutrašnjoj emisiji “Kap znanja”, od 16 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.