“Geštalt plac” u”Noći kazališta” u Samoboru!

13. studenoga 2018.
Komentari isključeni
739 Pregleda

Jubilarna 10. Noć kazališta ove će se godine održati u subotu 17. studenog i to u 54 grada i mjesta diljem Hrvatske. Među njima je i Samobor, a samoborska publika moći će uživati u kazališnoj predstavi “Geštalt plac” koju izvodi Amatersko kazalište POU Samobor- PAX. Redatelj predstave i jedan od glumaca je Vjekoslav Leonard Prčić, a zanimljivo kazališno djelo naizmjence donosi dvije slojevite i isprepleteno povezane priče, koje su ispunjene s nešto humora, ali i s dosta gorčine i tuge. Na sceni se u svojim monolozima i dijalozima izmjenjuju ljudi različitih osobina i sudbina, opterećeni okolnostima i okruženjem u kojemu žive te problemima kojih se žele riješiti ili ih bar nakratko odagnati iz svojih misli, pa i života u cjelini. S jedne strane u toj priči su upraviteljica ustanove za “bolesnike” koje je životna situacija smjestila u taj prostor i novinar koji o tome piše svoju priču, a s druge oni koji su se tu našli da bi svoje priče spojili u jednu – pokušaj bijega iz tog “bolesničkog zatvora”. Sve to odvija se na jednostavnoj sceni s četiri stolice i dva stola, sasvim dovoljnoj da se gledatelji ponajprije usredotoče na priču.

Predstava u dvorani samoborskog kina počinje u 20 sati. Ulaz je besplatan, a ulaznice se podižu na blagajni POU Samobor ili na blagajni kina prije početka predstave.

Glumci:

Vanda – Jasmina Marić

Alojz – Vjekoslav-Leonard Prčić

Roza – Mirta Bujan

Kleopatra – Ines Ibrišević

Tereza – Anja Šintić

Mala – Aleksandra Keresman

Lujo – Dražen Perković

Zrinko – Zvonimir Kufek

Gizmo – Maja Peranić

Režija : Vjekoslav Leonard Prčić

.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.