Policija u Samoboru za Martinje sankcionirala manje vozača nego prijašnjih godina!

12. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.383 Pregleda

Tijekom Martinjskog vikenda, samoborska policija sankcinirala je devetoro vozača koji su vozili pod utjecjem alkohola, što je znatno manje nego prijašnjih godina. Među sankcioniranim vozačima najveću koncentraciju alkohola u krvi od 1, 51 g/kg imao je 24 – godišnji mladić koji je zaustavljen u 11. studenog, u 00:40 sati u Maloj Gorici.

Sankcionirano je i preko 50 vozača zbog raznih drugih prekršaja, najviše zbog prekoračenja brzine, a na našem su se području u dane vikenda dogodile i 3 prometne nesreće, na sreću, samo s materijalnom štetom.

Za sutra je samoborska policija najavila akciju nadzora teretnih kamiona i autobusa.

Inače, je na području čitave Policijske uprave zagrebačke tijekom vikenda, od 9. do 12. studenog utvrđeno 1077 prometnih prekršaja, od čega je 176 prekršaja vozača s alkoholom, 368 prekršaja nepropisne brzine, 131 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 89 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, osam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, šest pod zabranom, devet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 290 ostalih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:
–  u subotu, 10. studenog 2018. u 0.48 sati, 57-godišnjak je upravljao teretnim automobilom pulskih registarskih oznaka Ulicom grada Vukovara u smjeru istoka. U nadzoru prometa kod raskrižja s Miramarskom cestom je zaustavljen te mu je izmjerena koncentracija od 2,72 g/kg alkohola u organizmu.
u nedjelju, 11. studenog 2018. u 3.05 sati, 35-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom pulskih registarskih oznaka Selskom cestom u smjeru istoka te joj je izmjerena koncentracija od 1,71 g/kg alkohola u organizmu.

Tijekom provedbe akcije pet osoba je odbilo preliminarno testiranje na uređaju za droge. Od 176 prekršaja vozača s alkoholom u krvi, kod 19 vozača (10,8%) alkotestiranjem utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg, a evidentirano je 36 mladih vozača (20,5%) kojim je izmjerena koncentaracija alkohola u nadzoru prometa.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.