U Samoboru je mošt pretvoren u vino!

10. studenoga 2018.
Komentari isključeni
909 Pregleda

U Samoboru je mošt pretvoren u vino! Središnja proslava Martinja održana je na glavnom samoborskom trgu.

Udruga Samoborska vinska cesta pobrinula se da posjetitelji uživaju u mladom portugiscu i pečenim kestenima, a vinskim pjesmama publiku su počastili pjesnici samoborskog Ogranka Matice hrvatske dok je Udruga Etno fletno priredila domaće kolače te zapjevala na pozornici.

Ceremonijal krštenja mošta vodili su vinski biskupi Damir Šoić i Darko Kupres, a kuma je bila Marija Lindić iz udruge Etno fletno. Svojim su nastupom tj. ceremonijalom nadahnutim crkvenim liturgijama, gdje lažni biskup u karikiranom obredu, čak i svojevrsnoj parodiji svete mise, snagom molitve i blagoslova mošt pretvara u vino, dobro nasmijali publiku.

Veselo druženje nastavljeno je uz vinske pjesme, a za što su se pobrinuli Damir Šoić na harmonici i Zvone Bohem na gitari.

Martinje će se danas slaviti po brojnim kletima kao i u kafićima. Svima želimo dobru zabavu, no ako ćete posegnuti za kojom čašicom vina više nikako nemojte voziti! Policija upozorava kako je vožnja pod utjecajem alkohola, uz prebrzu vožnju, najčešći uzrok nesreća s najtežim posljedicama!

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.