Sanoborske ciklame okupile vrhunske ženske ansamble i u drugom izdanju

8. studenoga 2018.
Komentari isključeni
1.358 Pregleda

U organizaciji Tamburaškog društva Ferdo Livadić u srijedu, 7. studenog održan je drugi susret vokalnih ansambala pod nazivom “Sanoborske ciklame”. Za ovogodišnje izdanje, u skladu s konceptom prezentiranja bogatstva glazbenog izričaja i raznolikosti pristupa toj građi, predstavilo se pet ženskih ansambala.

Uz domaći Vokalni ansambl Samoborke tu su bile i Ženski vokalni ansambl Crona, Ženska klapa Lađarice, Umjetnička organizacija Singrlice i Vokalno-instrumentalni sastav Jane, sve redom višestruko nagrađivane i izuzetno cijenjene pjevačke skupine.

Program je, očekivano, bio raznolik pa je publika u samoborskom kinu mogla uživati u izboru evergreena, tradicionalnih napjeva Like i Vrlike, dalmatinskih i istarskih pjesama te međimurskih popevki i brojnih drugih skladbi u sat i pol glazbenog druženja.

Na samom kraju, uz prigodne darove koje su Samoborke pripremile za svoje gošće, zajednički je otpjevana i svojevrsna himna ovih susreta, Sanoborske ciklame autorskog dvojca Bradić-Prudeus. Kako je na kraju zaključio voditelj programa Drago Celizić, za nadati se i vjerovati da će se za godinu dana održati i treće izdanje ovih susreta ženskih vokalnih ansambala u Samoboru.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.