Samoborom se šire lažne informacije o migrantima!

7. studenoga 2018.
Komentari isključeni
999 Pregleda

“Tragom brojnih upita i vijesti koje se šire društvenim mrežama o ilegalnim migrantima koji “tumaraju” Samoborom i samoborskim krajem, obavještavamo vas da se radi o krivim informacijama i lažima” – ističe na Facebook profilu samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

Prava istina je da je jedna gospođa vidjela “migrante” u jednom trgovačkom centru u Samoboru te ih odmah prijavila policiji. Policija je utvrdila da se radi o stranim zaposlenicima jedne samoborske tvrtke s urednim radnim i boravišnim dozvolama – kaže gradonačelnik Beljak te ističe da sve ostale “vijesti” i “dojave” jednostavno nisu istinite te moli građane Samobora da ne nasjedaju na laži i na neodgovorno i bezrazložno širenje straha i panike.

Gospođa je očito vidjela zaposlenike tvrtke Mate Rimca jer poznato je da su zaposlenici tvrtke “Rimac automobili” ljudi koji dolaze sa svih strana svijeta. Društvenim mrežama uskoro se proširio i komentar svjetski uspješnog poduzetnika Mate Rimca.

“Stvarno se nadam da naši građani nisu toliko ograničeni. Ali obzirom da znam kako se neki odnose prema “Bosancima” iz prve ruke, ništa me ne bi čudilo”, komentirao je Mate Rimac.

Samoborska policija danas je za Radio Samobor ponovno potvrdila da policija nije zaprimila niti jednu dojavu o kretanju migranata, niti o migranatima koji koji čine kaznena djela ili prekršaje na samoborskom području. Policija također moli građane da ne nasjedaju na lažne informacije te ističu kako će policijski službenici PP Samobor prema svima, bez obzira na porijeklo, postupati u skladu sa zakonima.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.