Otvoreni Spomen dom i Ustanova za sveobuhvatnu skrb Tigrovi

5. studenoga 2018.
Komentari isključeni
574 Pregleda

Otvaranjem Spomen doma Tigrova i predstavljanjem Ustanove za sveobuhvatnu skrb Tigrovi u sklopu Vojarne Vitez Damir Martić u Rakitju, jučer je u svečano obilježana 28. obljetnica osnivanja Prve gardijske brigade Hrvatske vojske Tigrovi. Prije tog dijela svečanosti kod spomenika Tigrovima u vojarni u Rakitju položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

O ratnom putu Tigrova i radu njihove udruge na svečanosti su govorili prvi ratni zapovjednik brigade, general u mirovini Darko Rukavina i privremeni ravnatelj Ustanove, general Josip Lucić, koji je istaknuo da je ovdje rođena Hrvatska kopnena vojska. Okupljenima su se obratili i izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, izaslanik predsjednika Vlade, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Miodrag Demo, izaslanik župana Zagrebačke županije, županov zamjenik Hrvoje Frankić te župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Uz ostale uzvanike, svečanosti su nazočili i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak.

Simboličnim presijecanjem vrpce Spomen dom su otvorili Miodrag Demo, ministar Tomo Medved, generali Josip Lucić i Darko Rukavina te stožerni brigadir Zdravko Andabak. Ovu prigodu iskoristile su neke od sekcija Ustanove za sveobuhvatnu skrb Tigrovi, koje su sudionicima proslave prezentirale svoje djelovanje. Novootvorena ustanova neće biti na raspolaganju samo veteranima Tigrova i njihovim obiteljima, već, prema potrebi i mogućnostima, i svim hrvatskim braniteljima.

(fotografije preuzete s www.ustanova-tigrovi.hr – snimio Željko Hajtok)

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.