Najnovije

Zimska služba samoborskog Komunalca spremna je za snijeg!

26. listopada 2018.
Komentari isključeni
866 Pregleda

Ususret novoj zimskoj sezoni u samoborskom Komunalcu priredili su tradicionalnu smortu Zimske službe. Predstavljanje raspoložive mehanizacije i organizacije zimske službe održano je u podne u bazi na samoborskom sajmištu. I ove godine zimska služba djelovat će od studenog do travnja, a intenzitet djelovanja ovisit će naravno, o vremenskim uvjetima. U bazi zimske službe javnosti je prikazan niz ralica i ostale mehanizacije koja bi trebale omogućiti djelatnicima Komunalca i kooperantima održavanje
provoznosti svih cesta u vrijeme snijega.

Sve nazočne pozdravio je direktor Ivica Karoglan rekavši da je sve spremno za ovogodišnju Zimsku službu te da će tijekom trajanja iste djelatnici Komunalca dati sve od sebe da prometnice budu čiste i građani zadovoljni.

“Od ukupno 31 zadatka čišćenja Komunalac će obavljati 14 zadataka (dva više nego prošle godine), a ostalih 17 kooperanti. Predviđena je nabava 2500 tona soli i 3000 kubika sipine, a trenutno je na zalihama 1000 tona soli i 850 kubika sipine, a snijeg će se čistiti s ukupno 557 kilometara prometnica” – rekao je Ivica Karoglan dodavši da su sukladno Pravilniku o održavanju cesta, sve prometnice na području Grada Samobora podijeljene na više razina prioriteta, a organizirana je i mala zimska služba, koja će čistiti nogostupe, parkove, mostove, stube, pješačke površine autobusnog kolodvora, autobusna stajališta i Trg kralja Tomislava.

Sve prisutne pozdravio je i zamjenik gradonačelnika Željko Stanec naglasivši kako je proteklih godina puno uloženo u opremu i mehanizaciju Zimske službe što je potvrdila i današnja smotra te je zahvalio upravi i djelatnicima Komunalca na svemu što čine, a kako bi građani bili što zadovoljniji kada nastupe zimski uvjeti na prometnicama.

Uz predstavnike uprave i djelatnike samobroskog Komunlaca i Grada Samobora smotri Zimske službe nazočili su predstvanici kooperanata, Policijske postaje Samobor i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.