Najnovije

Uzvratni susret Brežica i Samobora ponovno otišao na slovensku stranu

25. listopada 2018.
Komentari isključeni
1.281 Pregleda

U sklopu proslave Dana občine Brežice, Športna zveza Brežice organizirala je uzvratni tradicionalni susret sa sportašima iz Grada Samobora koji se njeguju još od 1962. godine kada su se održavali u obliku radničkih sportskih igara i sindikalnih sastanaka.

Za vrijeme rata susreti su bili obustavljeni da bi priča ponovno bila pokrenuta 2000. godine i to igranjem nogometa, košarke, rukometa, tenisa i stolnog tenisa na razini lokalnih klubova.


U tenisu su Brežice slavile sa 4:2, nogometna utakmica dječaka 2004. NK Brežica i NK Samobora završila je sa 4:0 za domaćine, rukometna utakmica istih godišta između RK Brežica i RK Rudara završila je pobjedom ekipe iz Ruda sa 33:30. U košarci su snage odmjerili veterani Brežica i Samobora, slavili su domaći 66:58, a stolni tenis je također otišao na stranu domaćina, Dobova je od Samobora bila bolja sa 7:4. Ukupno, dakle, Brežice su slavile sa 4:1, ali više od rezultata, naglasak je bio na druženju, upoznavanju vršnjaka iz susjedne pogranične regije i prihvaćanju daljnje suradnje.


Sudionicima su na sportskim nastupima čestitali zamjenik Općine Brežice Jure Pezdirc, predsjednik Sportskog saveza Brežice Stanko Tomše i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Samobora Juro Horvat te tajnica Samoborskog športskog saveza Marijana Radek.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.