Nikola Bašić odličan na ITF turnirima u Mostaru i Lošinju

25. listopada 2018.
Komentari isključeni
544 Pregleda

Samoborski tenisač Nikola Bašić ostvario je odlične rezultate na juniorskim ITF turnirima u Mostaru i Lošinju.

Na turniru 5.ranga u Mostaru, Nikola Bašić ostvario je 3 pobjede i plasman među 4 najbolja u pojedinačnoj konkurenciji. U prvom kolu savladao je srpskog igrača Radosavljevića sa 2:1 u setovima, a u drugom kolu Slovenca Lukmana i u četvrt finalu Hrvata Baruna sa po 2:0 u setovima. U polufinalnom susretu poražen je od Slovaka Feketea sa 2:1 u setovima.Bašić je bio uspješan i u konkurenciji parova gdje je sa svojim partnerom Dizdarevićem ostvario dvije pobjede i plasman u polufinale gdje je naš par poražen od Austrijanaca Andrejića i Kortenhofa sa 2:1 u setovima.

Na turniru 4. ranga u Lošinju Bašić je bio 12. nositelj. Nakon što je bio slobodan u 1. kolu, u drugom kolu savladao je Amerikanca Puscasa, u osmini finala Hrvata Matića i u četvrt finalu Slovenca Vidovića sve sa po 2:0 u setovima, a u polufinalu je poražen od Slovenca Planinšeka sa 2:0 u setovima.

U konkurenciji parova Bašić je sa svojim suigračem Suevichem ostvario plasman u finale,
ostvarivši 3 pobjede. Redom su pobjeđivali Slovence Plestenjaka i Potočnika, rusko-hrvatsku kombinaciju Stekolschikov/Stepanić i Austrijance Franka i Mišolića.U finalu su poraženi od slovensko-hrvatske kombinacije Kupčić/Matić.

Nakon ovih uspjeha Bašić zauzima 462. mjesto na svjetskoj juniorskoj ITF rang listi što je do sada njegov najviši plasman.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.