Samoborske karateke osvojile 3 medalje u Budimpešti

23. listopada 2018.
Komentari isključeni
341 Pregleda

U Budimpešti su proteklog vikenda gostovale ponajbolje mlade karateke iz 12 zemalja Europe. Na vrlo jakom turniru u Mađarskoj sudjelovalo je čak 764 natjecateljica i natjecatelja.

Šestero mladih nada samoborskog karate kluba otputovalo je u Budimpeštu sa velikim očekivanjima, ali i po potvrdu dobrog rada u proteklom periodu te kontrolu trenutne forme.

Osvojena su tri odličja što je itekako dobra statistika s obzirom na nivo i visoku natjecateljsku kvalitetu turnira. Prvu medalju brončanog sjaja osvojio je Ian Baždar u konkurenciji mlađih seniora do 84 kg čime je potvrdio da mu je forma na visokom nivou pred predstojeće državno prvenstvo.

Dva finala za Karate klub Samobor osigurali su kadeti Jurica Runtas ( preko 70 kg) i Ivan Terihaj (do 63 kg), ali na žalost nisu u finalu uspjeli pobijediti i osvojiti zlatno odličje usprkos velikoj želji i borbenosti.

Bez odličja su ovog puta ostali Magdalena Šuflaj, Paula Šogorić i Dino Šimunec.

Naredno natjecanje samoborskih karateka predviđeno je već u nedjelju 28.listopada na memorijalnom turniru u Slavonskom Brodu.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.