DVD-u Jarušje pripalo prvo mjesto za samoborsku kotlovinu

21. listopada 2018.
Komentari isključeni
1.011 Pregleda

Dan poslije mjesnih odbora, danas prijepodne, pod šatorom na glavnom gradskom trgu, oko samoborske kotlovine okupili su se vatrogasci. Nakon podužeg i pomnog ocjenivanja, zbrajanja ocjena i razmjene dojmova, žiri je prosudio i presudio da je među vatrogascima najbolju kotlovinu na devetom po redu Festivalu samoborske kotlovine spravio DVD Jarušje i za to zaslužio 348 bodova. Drugo mjesto pripalo je još jednoj ekipi iz brdskog dijela grada, DVD-u Grdanjci s 346 bodova, a treće, s 340 bodova, gostujućoj ekipi iz DVD-a Ribnica.

-Nije bilo loših – istaknuo je uime ocjenjivača Milinko Perković dodavši da su odlučivale nijanse. Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jarušje, Mihael Babojelić, naglasio je da je njihov DVD nekoliko posljednjih godina uvijek bio tu negdje, oko četvrtog ili petog mjesta, a ove godine im se, kaže, sreća naklonila i napravili su najbolju kotlovinu.

U njezinom kuhanju sudjelovali su još Javna vatrogasna postrojba grada Samobora i DVD-i Vrbovec, Molvice, Pavučnjak, Rude, Samobor, Cerje, Jarušje, Otok, Grdanjci, Klokočevac, Bregana, Bobovica, Chromos i gosti iz Ribnice. U sastavu ocjenjivačkog suda ovaj put bili su predsjednik Milinko Perković i članovi Renata Kruhan, Dario Lide i Igor Jaić Krasnik. Sva ocijenjena kotlovina ponuđena je Samoborcima i gostima našeg grada na kušanje.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.