Terenska nastava 21. stoljeća privukla brojne mališane

20. listopada 2018.
Komentari isključeni
859 Pregleda

U Samoboru je uz obilježavanje dana grada danas održana u parku ispred Samoborskog muzeja i druga po redu izvrsno posjećena radionica terenske nastave 21. stoljeća. Djeca – mali istraživači zajedno su sa jednim od naših vrhunskih stručnjaka u ovoj tematici – znanstvenikom, speleologom i profesorom Ivorom Jankovićem s Instituta za Antropologiju u Zagrebu, aktivno istraživali, iskapali, mjerili, dokumentirali uzorke pronađene u simuliranim uvjetima.

Osim djeci i roditeljima, radionica je bila namijenjena i nastavnicima koji su se mogli upoznati s nekim od metoda i tema kojima mogu osuvremeniti nastavu. U okviru radionice djeca su dobila knjižicu Mala knjiga evolucije čovjeka (Ivor Janković i Issa Bratinčević).

“Cilj ovih radionica je razvijanje razmišljanja i vještina djece izvan okvira formalnog obrazovanja s posebnim naglaskom na znanstveno (STEM/STEAM) obrazovanje koje je temelj zanimanja i potreba života u 21. stoljeću. Iduća radionica će se održati 17. studenog 2018., a držat će je geolozi i edukatori Ivan Razum i Damir Lacković s Hrvatskog prirodoslovnog muzeja. Djeca će istraživati stijene i minerale Samoborskog gorja” – najavljuje dr.sc.Dalibor Paar.

Program se izvodi u koordinaciji doc. dr. sc. Dalibora Paara (PMF, Sveučilište u Zagrebu i Hrvatsko fizikalno društvo) u suradnji s udrugom SURLA i Klubom učenika i studenata grada Samobora, uz podršku Grada Samobora, POU Samobor i Samoborskog muzeja.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.