Povijesne postrojbe Hrvatske vojske uveličale proslavu Dana grada Samobora!

20. listopada 2018.
Komentari isključeni
529 Pregleda

U čast grada Samobora na Trgu kralja Tomislava prijavak gradonačelniku Kreši Beljaku prijepodne podnijeli su zapovjednici 15 povijesnih postrojbi Hrvatske vojske, a koje su u goste došle Samoborskoj narodnoj gardi koja slavi 170 godina od osnutka. Povijesne postrojbe oduševile su građane i posjetitelje našeg grada te uveličale rođendansku proslavu Samoborske narodne garde i grada Samobora.

Prije mimohoda samoborskim ulicama pripadnici povijesnih postrojbi Hrvatske vojske odali su počast poginulim braniteljima na svečanosti u Parku domovinske zahvalnosti.

“Hrvatski branitelji najzaslužniji su što danas slavimo rođendan Samobora u slobodi, miru i sreći i zato im velika hvala” – rekao je samoborski gradonačelnik Krešo Beljak u Parku domovinske zahvalnosti prilikom odavanja počasti poginulim braniteljima Domovinskog rata. Sve nazočne u ime Udruge 151. Samoborske brigade pozdravio je predsjednik Rudolf Jedvaj.

Prigodnu molitvu vodio je župnik Davor Štuljan, a pjesmom Kraj kapele svete Ane u izvedbi HPD Jeka i ispucavanjem kubura povijesnih postrojbi završena je svečanost odavanja počasti braniteljima povodom Dana Grada.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.