Dan grada Samobora – 776. rođendan!

19. listopada 2018.
Komentari isključeni
827 Pregleda

Sutra slavimo Dan grada, kao i uvijek bogatim programom i raznim događanjima za sve uzraste. Zabave neće izostati, što garantira bogat glazbeni program jer nam sutra od 21 sat na Trg kralja Tomislava dolaze Jinxi, popraćeni rođendanskim vatrometom koji će od 22 sata i 30 minuta prirediti Mirnovec Pirotehnika. A nakon Vojka Vrućine koji je prošle subote nastupio u Bunkeru, sljedeće subote, ne sutra, koncert u kinu, od 20 sati imat će Urban&4.

Što se preostalog dijela neglazbenog programa tiče, izdvajamo sutrašnju svečanu sjednicu Gradskog vijeća uz dodjelu nagrada zaslužnim Samoborcima, koja će se u 11 sati održati u novouređenoj dvorani samoborskog kina. Rano ujutro, u 8 sati, budnicu će na glavnom gradskom trgu zasvirati Gradska glazba Samobor. U 9 sati i 30 minuta u Parku domovinske zahvalnosti bit će odana počast našim braniteljima, a u 10 sati ulicama grada prodefilirat će povijesne postrojbe Hrvatske vojske.

Festival Samoborske kotlovine, deveti po redu, odvijat će sutra i u nedjelju u Kleščićevoj ulici uz sudjelovanje 36 ekipa gradskih četvrti, mjesnih odbora, udruga, gostiju grada i vatrogasaca. Degustacija kotlovine bit će moguća od 11 sati, odnosno nakon završetka ocjenjivanja tog gurmanskog specijaliteta. Istovremeno će na Trgu Matice hrvatske oba dana, u subotu i nedjelju, samoborski gljivari prirediti izložbu gljiva i gljivarski kotlić, a vinogradari i vinari sutra u Brenti degustaciju vina. Plac pod cirkvom s domaćim povrćem, voćem i mliječnim proizvodima s radom će sutra početi u 12 sati i 30 minuta, a dječji program na središnjem trgu odvijat će se od 11 do 13 sati.

U novouređenom kinu sutra od 17 sati besplatno će biti prikazan animirani film “Vili Kočnica”, a od 19 sati akcijski SF film “Venom”. U nedjelju će se filmski program u kinu nastaviti maratonom na novom platnu i uz novo ozvučenje, a ulaznice za sve projekcije iznosit će simboličnih 10 kuna.

Za sportski program u povodu Dana grada pobrinuli su se malonogometaši, plesači, bridžisti i stolnotenisači. Danas od 16 sati igra se malonogometni turnir mjesnih odbora na prostoru nekadašnje vojarne Taborec. Sutra u podne u Sportskoj dvorani Samobor počinje bodovni turnir u latinsko-američkim i standardnim plesovima s finalnim dijelom od 19 sati. Otvoreno prvenstvo Samobora u stolnom tenisu igrat će se na istom mjestu u nedjelju od 10 sati, a turnir u bridžu u nedjelju poslijepodne od 16 sati u Samoborskim oštarijama.

Nedjeljna sveta misa u povodu Dana grada služit će se u 11 sati u samoborskoj župnoj crkvi.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.