“Tončeki” najbolje poznaju prošlost Samobora

18. listopada 2018.
Komentari isključeni
900 Pregleda

Petu godinu za redom danas je u Gradskoj knjižnici Samobor na Odjelu za djecu i mlade održan kviz “Koliko poznajem prošlost svog grada”. Kviz organizira Ogranak Matice hrvatske u Samoboru, a vodi ga i priprema profesorica Sandra Sinković.

Kviz je ove godine okupio učenike 4. razreda iz OŠ Samobor, OŠ Bogumil Toni, OŠ Mihaela Šiloboda i OŠ Milana Langa. Podijeljeni u skupine školarci su odgovarali na razna pitanja te pokazali zavidno znanje o važnim i zanimljivim detaljima iz povijesti Samobora.

Najbolji su bili “Tončeki” (OŠ Bogumil Toni), odmah iza njih s jednakim brojem bodova našli su se “Samoborski genijalci” (OŠ Samobor) i “Medijska skupina” ( OŠ Mihaela Šiloboda) dok su treće mjesto zauzeli “Langići” (OŠ Milana Langa).

Djeca su se za kviz pripremala temeljem leksikona o povijesti Samobora ” Po jutru se grad poznaje” čije su autorice Sandra Sinković, Gabrijela Žokalj i Ivanka Brekalo.

“Djeca su pokazala zavidno znanje o prošlosti svog grada i drago mi je da su se zabavila i naučila nešto novo” – rekla je Sandra Sinković zahvalivši svima na sudjelovanju u kvizu, kao i učiteljicama i učiteljima koji su djecu pripremala za kviz.

Svi sudionici dobili su zahvalnicu za sudjelovanje u kvizu te prigodne darove od Gradske knjižnice Samobor i samoborskog Ogranka Matice hrvatske. Kviz se održava povodom Dana grada Samobora, a kako bi se djecu potaknulo da ponove ono što znaju o Samoboru te nauče nešto novo.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.