Najnovije
Isključenja struje 4. i 5. lipnja (3. lipnja 2020. 18:26)
Samobor je lepi varoš – Stojdraga (3. lipnja 2020. 16:36)
Velik odaziv – hvala svima! (3. lipnja 2020. 13:50)
Radovi na samoborskim prometnicama (3. lipnja 2020. 13:01)
Kakva nas budućnost čeka? (3. lipnja 2020. 11:34)
Online edukacija za male iznajmljivače (2. lipnja 2020. 16:03)

Dani Davea Rowleya u Malom Lipovcu

17. listopada 2018.
Komentari isključeni
867 Pregleda

Doktorica znanosti Suzana Jelčić Jakšić, logopedinja s višedesetljetnim iskustvom u kliničkom radu i u organizaciji logopedskih edukacija i skupova na nacionalnoj i međunarodnoj razini, ove godine pokreće Dane Davea Rowleya – skupove za logopede koji se bave mucanjem, u sjećanje na kolegu, prijatelja i partnera Davea Rowleya, koji je preminuo prije tri godine, nedugo nakon što je iz Engleske došao živjeti u Hrvatsku, u Mali Lipovec. -Postavljanjem Malog Lipovca i Samobora na međunarodnu kartu mjesta u kojima se održavaju stručni logopedski skupovi, želim gostima predstaviti i sva dobra ovoga kraja – ističe Suzana Jelčić Jakšić.

Prvi dani Davea Rowleya održavat će se od sutra, pa do subote, 18. do 20. listopada, a uz pokretačicu projekta u radionicama će sudjelovati i Elaine Kelman, direktorica u svijetu poznatog i cijenjenog londonskog The Michael Palin Centre for Stammering. Ona će logopede poučiti jednoj od terapija djece predškolske dobi koja mucaju.

Dani Davea Rowleya održat će se uoči Dana svjesnosti o mucanju, 22. listopada, a pod pokroviteljstvom i u vrijeme obilježavanja Dana grada Samobora. Organizator događanja je Logopedski centar. U organizaciju skupa uključeni su i stanovnici Malog Lipovca, koji će za logopede iz različitih krajeva Hrvatske prirediti lokalne specijalitete.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.