Rođendanski vikend posvećen Samoborskoj kotlovini

16. listopada 2018.
Komentari isključeni
896 Pregleda

U sklopu proslave Dana Grada Samobora dolazeći vikend, 20. 21. listopada bit će posvećen Samoborskoj kotlovini, a festival posvećen toj autohtonoj samoborskoj gastro deliciji održat će se u Kleščićevoj ulici, oba dana s početkom u 11:30 sati. Degustacija delicija bit će od 12 sati, sve do isteka zaliha.

Osnovni cilj ovog gastro programa, koji je neizostavan dio proslave Dana grada, je očuvanje tradicije pripreme jela koje predstavlja gastro turističku atrakciju Samobora te vraćanje samoborske kotlovine na jelovnike domaćinstava i restorana.

Samoborsku će kotlovinu pripremati i nuditi na degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti, dobrovoljna vatrogasna društva, javna vatrogasna postrojba te druge udruge i gosti. Predstavit će se preko 30 ekipa koje će sudjelovati u natjecanju i ocjenjivanju najbolje kotlovine, te prema visini ocjena dobiti nagrade.

O najboljima će odlučivati stručni žiri u sastavu: Branko Ognjenović, predsjednik te članovi Milinko Perković, Renata Kruhan, Roman Zakšek i Krunoslav Znika.

Organizator Sajma je Grad Samobor a tehnički koordinator je Poduzetnički centar Samobor d.o.o.

Program 9. Festivala Samoborske kotlovine:

Subota, 20. listopada, Kleščićeva ulica

11:30 – 15:00 Festival Samoborske kotlovine

Gastro program mjesnih odbora i gradskih četvrti i gostiju

Proglašenje pobjednika

Degustacije za posjetitelje

Nedjelja, 21. listopada, Kleščićeva ulica

11:30 – 15:00 Festival Samoborske kotlovine

Gastro program JVP, dobrovoljnih vatrogasnih društava i gostiju

Proglašenje pobjednika

Degustacije za posjetitelje

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.