Edukacija školaraca – “Da se ne zaboravi”

16. listopada 2018.
Komentari isključeni
519 Pregleda

Udruga branitelja 151. Samoborske brigade s gradovima Samoborom i Svetom Nedeljom, Ministarstvom branitelja i Zagrebačkom županijom i ove godine za učenike osnovnih i srednjih škola organizira novu dopunsku “Edukaciju školske djece na temu Domovinski rat” pod motom “Da se ne zaboravi”. Uz članove vodstva braniteljske udruge 151., predavač je doktor znanosti Jakša Raguž, autor monografije o ratnom putu 151. Samoborske brigade, a predavanja se provode uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Prvo od 10 ovogodišnjih održano je jutros u Bunkeru za učenike osmih razreda Osnovne škole Samobor, a potom i predavanje za učenike škola Rude i Bogumila Tonija. Sutra će predavanjima nazočiti osnovci iz Bregane i dviju svetonedeljskih osnovnih škola, a u četvrtak će predavanja odslušati učenici Osnovne škole Mihaela Šiloboda iz Svetog Martina pod Okićem, samoborski gimnazijalci, ETUŠ-ovci i Srednja strukovna škola.

Završna aktivnost za sve školarce bit će zajednički izlet sa satom povijesti na terenu, koji će se na Trokutu kod Novske održati u utorak, 30. listopada gdje će se učenici upoznati s borbenim operacijama Brigade na tom području.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.