Samoborci na Danu Japana

15. listopada 2018.
Komentari isključeni
640 Pregleda

Obilježavanje 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Japana i Hrvatske pod nazivom Dan Japana održano je u subotu u Muzeju Mimara u Zagrebu u organizaciji Veleposlanstva Japana u našoj zemlji. Dio programa obilježile su tradicionalne japanske borilačke vještine aikido, judo, kendo, nanbudo i karate koje su imale demo nastup pred velikim brojem uzvanika i uglednih gostiju pa su doprinos obilježavanju Dana Japana dali i karateke Karate kluba Samobor. Oni već tradicionalno nastupaju na ovom događanju te svojim prikazom karate sporta nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

U prikazu karatea sudjelovali su Iskra Majsec, Nika Jelen, Lucija Gečević, Paula Šogorić, Ivan Terihaj, Mislav Blažeković, Jurica Runtas i Dino Šimunec. Veleposlanik Keiji Takiguchi i sam je trenirao karate u mlađim danima te je bio vrlo zadovoljan onime što su pokazale samoborske karateke.

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.