Ponovno problemi s vodom!

15. listopada 2018.
Komentari isključeni
618 Pregleda

Danas nam ponovno javljaju slušatelji kako se više autocisternama ne dovozi voda na područje Noršić Sela, Bašić Brega, Gluščić Brega i Jarušja, pa se mještani tih naselja pitaju kako će se prati, prati rublje i slično ukoliko će im biti omogućeno da se vodom opskrbljuju samo punjenem boca i drugih posuda izravno s autocisterne. Poslali smo upit nadležnima u Zagrebački holding tj. Vodoopskrbu i odvodnju kada planiraju početi rješavati problem vodoopskrbe na području Samoborskog gorja . Odgovorili su nam sljedeće:

“Na predmetnom području Noršić Sela, Bašić Brega, Gluščić Brega, Solina i Jarušja svakodnevno se vrši dovoz vode za piće građanima (podjela u boce, posude…). Zbog tehničkih nedostataka vodom za piće nismo u mogućnosti puniti vodospremu u Noršić Selu već se ista vrši, kako smo naveli, direktno u kućanstva te punjenjem rezervoara Jarušje. Naši predstavnici su u kontaktu s građanima te će se dovoz cisternama intezivirati prema potrebama. Vezano uz trajna rješenja opskrbe pitkom vodom predmetnih područja svjesni smo zahtjeva građana te kao Društvo aktivno radimo na zadovoljavanju svih potreba, slijedom čega su i pokrenute aktivnosti za rekonstrukciju vodoopskrbne mreže Noršić Selo – Jarušje, gdje je u tijeku izrada projektne dokumentacije, kao i ostale radnje vezane uz obuhvat trajnog rješenja cijelog područja. U koordinaciji sa predstavnicima Grada Samobora ulažu se napori kako bi do realizacije rješenja opskrbe pitkom vodom cijelog područja došlo u narednim planskim razdobljima, sukladno financijskim i tehničkim mogućnostima” – odgovorili su iz Vodoopkrbe i odovdnje d.o.o

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.