Ana Lenard s novim bodovima za Olimpijske igre

15. listopada 2018.
Komentari isključeni
797 Pregleda

Proteklog vikenda se u Tokiju održao još jedan turnir Premier lige u karateu koji je bio bodovni tj. kvalifikacijski za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Okupio je 630 natjecatelja iz 70 zemalja svijeta. Samoborska reprezentatativka Ana Lenard s neskrivenim je ambicijama otišla u Tokio ostvariti dobar plasman, u svojoj kategoriji do 61 kilograma imala je 56 prijavljenih suparnica i u konačnici se plasirala na sedmo mjesto. To joj je donijelo određeni broj bodova za Olimpijske igre iako je ostao dojam da Ana može i bolje što svojom kvalitetom i zaslužuje.

U prvom kolu Samoborka sigurno pobjeđuje Norvežansku Alstadsaether rezultatom 4:0. U drugom kolu nailazi na Francuskinju Philipe Gwendoline, kasniju pobjednicu, i gubi rezultatom 1:3. Ulaskom Francuskinje u finale Ana je dobila priliku za repasaž te mogućnost osvajanja bronce. U prvom kolu repaža pobjeđuje odličnu Kosovarku Adelinu Ramu rezultatom 2:0, ali, nažalost, ne prolazi vrhunsku Turkinju Merve Coban, četvrtu sa svjetske rang liste. Tim porazom Ana se morala zadovoljiti sedmim mjestom. (foto: arhiva Radio Samobora)

Darko Šimunec

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.