Mjesec hrvatske knjige u dječjoj knjižnici

13. listopada 2018.
Komentari isključeni
612 Pregleda

Mjesec hrvatske knjige u Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Samobor otvara se u ponedjeljak, 15. listopada, promocijom slikovnice autorice Maje Šimleše “Suli u avanturi”. Autorica je svoje nadareno pero hrabro ukrstila s briljantnim kistom višestruko nagrađivanog akademskog slikara Svena Nemeta, kako bi ispričala ovu živopisnu, vrckavu, ali iznimno toplu i poučnu priču o prijateljstvu. Početak druženja je u 10 sati.

Svom gradu za rođendan Knjižnica daruje još dva zanimljiva programa za djecu:

Što je sve potrebno i kako umijesiti poznatu rudarsku greblicu pokazat će u utorak, 16. listopada u 10 sati knjižničarka Silvija Turk. Sve najvažnije iz povijesti Samobora moći će se u četvrtak, 18. listopada u podne naučiti uz kviz “Koliko poznajem prošlost svoga grada”, koji i ove godine priprema i vodi profesorica Sandra Sinković i Ogranak Matice hrvatske u Samoboru.

Prvi tjedan Mjeseca knjige završit će promocijom knjige Melite Rundek “Letači srebrnih krila”, za koju je autorica dobila nagradu Anto Gardaš kao najbolji roman za djecu i mlade za 2018 godinu. Početak druženja s njom bit će u petak, 19. listopada u 10.30.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.