Nakon 40 godina ponovno na okupu

11. listopada 2018.
Komentari isključeni
3.052 Pregleda

Zadnje subote rujna okupio se u Osnovnoj školi Samobor na Stražniku (nekad Janko Mišić) 8. C razred generacije 1963. godišta, koja je svoje osnovnoškolsko obrazovanje završila 1978. godine i susreo se sa svojom razrednicom Mihaelom Vlahović.

Susret je organizirao Stjepan Bošković, a od 28 odvažnih iz tog razreda skupilo ih se 22-oje. Četvero ih je markiralo taj dan, jedan je učenik opravdao svoj izostanak, a jedna učenica je napustila školu prije završetka jer je smatrala da je dovoljno naučila za život, ali je na ovo druženje, nakon proteka 4 desetljeća, ipak došla. Isto je učinila i još jedna koja je s ovom generacijom išla samo u 6. razred, a potegnula je na susret iz Austrije. Tri učenice su ovu generaciju nažalost prerano trajno napustile.

Neki od okupljenih nisu se viđali svih proteklih 40 godina, pa je prepoznavanje teže išlo, s upitnikom “a ti siiii?”. Nakon prepoznavanje uslijedilo je fotografiranje na stubama pred ulazom u školu, druženje je nastavljeno u ugodnom ambijentu “Kapljice” gdje je pao i dogovor za novi susret na kojem će se nastaviti neispričane priče.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.