Gradski čelnici pregledali novu kino dvoranu i popratne prostorije u Hrvatskom domu

11. listopada 2018.
Komentari isključeni
6.988 Pregleda

Nakon godine dana, reklo bi se, isplativog čekanja, Samoborci će od subote, 20. listopada, ponovno uživati u kulturnim programima u kino dvorani zgrade Hrvatskog doma.

-Ova zgrada ima bogatu povijest, stoga je velika želja Samoboraca bila da ovo postane reprezentativan prostor, kakav zaslužuje grad tako bogate kulture. I sam sam emotivno vezan za ovu dvoranu stoga sam ponosan i sretan što smo uspjeli ispuniti obećanje dano Samoborcima. Od samog početka političkog djelovanja borili smo se s raznim idejama koje bi u potpunosti promijenile ovaj prostor, a time i vizuru grada, što nam nikada nije bila prihvatljiva opcija. Mislim da smo ispravno odlučili – zaključio je prilikom današnjeg obilaska preuređene dvorane gradonačelnik Krešo Beljak.

Gradonačelniku su se u obilasku pridružili dožupan Hrvoje Frankić, gradonačelnikovi zamjenici Sanja Horvat Iveković i Željko Stanec, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, resorni pročelnici Marinko Džepina i Juro Horvat sa suradnicom Vesnom Petrić te u ulozi domaćice, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor, Jelena Vojvoda.

Radovi na rekonstrukciji objekta započeli su u studenom prošle godine, a završeni su krajem prošlog mjeseca. Trenutno se radi na ugradnji najmodernije opreme koja uključuje 28 različitih reflektora za scensku rasvjetu s posebnim sustavom upravljanja, srebrno filmsko platno i Dolby sorround zvučni sustav te vrhunski audio sustav najnovije generacije. U dvorani su danas 253 sjedala, od čega 232 fiksna i 21 pomoćno. Vrijednost rekonstrukcije je više od 6 milijuna kuna s PDV-om, dok će se u scensku tehniku uložiti dodatnih 900 tisuća kuna. Izvedeni su i radovi na energetskoj obnovi zgrade vrijedni više od 600 tisuća kuna s PDV-om u čemu je s 250 tisuća kuna pomogla i Zagrebačka županija. Izvođači radova su Brodometalurgija iz Splita i Vinitor iz Zagreba, dok je stručni nadzor povjeren samoborskom Šport projektu.

U subotu, 20. listopada, kino dvoranu će posjetiti gradski vijećnici i brojni gosti svečane sjednice Gradskog vijeća, a već istoga dana kreće bogati program događanja povodom otvorenja.

-U subotu, 20 listopada, građane očekuju besplatne projekcije filmova Vili Kočnica i Venom, kako bi već prvoga dana iskušali užitak gledanja filma u novim stolcima, uz najsuvremeniju opremu. Iz bogatog programa izdvajamo kazališne predstave “Međuigre 0-24” Zijaha Sokolovića i mjuzikl “Chicago” u premijernoj izvedbi PAX-ića. Tu će biti i koncert URBAN&4, u subotu, 27. listopada, te brojni drugi programi – rekla je ravnateljica Učilišta Jelena Vojvoda.

Detaljnije o listopadskom programu u novoobnovljenom kinu govorit ćemo sljedećih dana.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.