Boksački ring za rekreativce i natjecatelje

11. listopada 2018.
Komentari isključeni
1.078 Pregleda

Samobor je dobio novu sportsku dvoranu – Hornet Boxing Gym koja je svečano otvorena danas na zadnjem katu bivše robne kuće SAMA. Na 650 kvadrata smještena je teretana s kompletnom opremom za funkcionalni trening, više vrsta boksačkih vreća, tatami i natjecateljski ring.

Brojni uzvanici prisustvovali su svečanom otvaranju, a među njima i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak sa suradnicima, boksačka legenda Željko Mavrović, njegov nekadašnji trener Milan Richter, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza i član Izvršnog odbora Europske boksačke federacije Bono Bošnjak, naš proslavljeni veslač Martin Sinković i drugi sportaši. Ugodno iznenađeni viđenim i doživljenim, svi su istaknuli kako je ova moderna dvorana posebno značajna za sve mlade koji sada imaju mjesto za razvijanje svojih talenata, ali i rekreativce koji se žele dobro zabaviti.

-Sretan sam što nas je sve okupila ovako dobra ideja. Siguran sam da među mladima koji će ovdje trenirati ima budućih prvaka, ne samo u boksu nego i u drugim sportovima. Boks je moj sport, to je jedna posebna i plemenita vještina, stoga se nadam da će i ovaj ring ugostiti što više sjajnih sparinga i pripremiti mnoge generacije za natjecanja – rekao je Željko Mavrović.

Uređivanje dvorane krenulo je u lipnju ove godine, nakon provedenog natječaja kada je Grad Samobor donio odluku o davanju na korištenje prostora, a nekolicina entuzijasta i članova kluba financirala je i realizirala projekt.

-Hvala ekipi iz Boksačkog kluba Stršljen koji su bili strpljivi u realizaciji ovog projekta. Grad Samobor ponosan je partner projekta od početka jer vjerujemo kako će ovaj prostor koristiti svim našim stanovnicima i gostima – naglasio je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Marko Husić i Vedran Krga iz Boksačkog kluba Stršljen zahvalili su Gradu na potpori u realizaciji ovog velikog projekta. -Našem Gradu Samoboru bih želio zahvaliti za ovako lijep prostor, ali i pohvaliti inicijativu da se zgrada SAME, nakon godina nekorištenja pretvori u sportski centar. Uz plesni studio, u zgradu su osim nas došli i judo i stolnoteniski klub i zgrada nakon dugo vremena vrvi od života – rekao je Husić.

Hornet Boxing Gym posjetiteljima nudi grupne i individualne treninge različitih intenziteta pod vodstvom dva iskusna trenera. Ljudi koji ne žele sparirati, moći odraditi boksački trening bez ulaženja u ring i straha od ozljeda ili odraditi kondicijski trening u teretani i pri tome se dobro zabaviti.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.