5 milijuna i 314 tisuća kuna za 148 poduzetnika

11. listopada 2018.
Komentari isključeni
657 Pregleda

Kreće isplata 5 milijuna i 314 tisuća kuna nepovratnih potpora za 148 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u 2018. godini. Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

Na natječaj, koji je bio otvoren od 23. svibnja do 26. lipnja, mogla su se javiti trgovačka društva, ustanove i obrti subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva, koji imaju sjedište na području Zagrebačke županije te prijavljuju projekt koji se ostvaruje na njezinom području. Ukupno je zaprimljeno 268 zahtjeva, od kojih je odobreno 148 potpora. Bodovne liste i informacije o dodjeli subvencija mogu se pogledati na web-stranici Županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

-Prema posljednjim podacima FINA-e za 2017. godinu, poduzetnici Zagrebačke županije su drugi u Hrvatskoj prema ostvarenom prihodu i neto dobiti. I te kako smo svjesni da se županijski proračun kvalitetno puni zahvaljujući u prvom redu uspješnom poslovanju naših poduzetnika, što nam onda posljedično omogućuje da podižemo kvalitetu života u našoj županiji, gradimo škole, obnavljamo ceste i razvijamo poduzetničke zone – rekao je župan Stjepan Kožić. -Naše pakete poduzetničkih potpora kreiramo u skladu sa stvarnim potrebama na tržištu, što najbolje potvrđuje velik broj prijava na natječaj – rekao je još Kožić nadodavši kako su već u tijeku pripreme za rebalans proračuna kojim će se osigurati dodatna sredstva kako bi svi prijavljeni poduzetnici, a koji zadovoljavaju uvjete natječaja, dobili potporu.

Inače, u tijeku je priprema dopisa i ugovora koji će biti poslani korisnicima potpora. Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije mole poduzetnike da, ukoliko imaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezano za namjensko korištenje potpora, se obrate putem elektroničke pošte na adresu: v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr ili uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.