Smijeh kao lijek!

10. listopada 2018.
Komentari isključeni
381 Pregleda

U sklopu “Građanskog utorka” jučer je predavanje u Pop Up kinu na temu “Smjeh kao lijek” održala Danijela Biondić Vidaković, međunarodna certificirana učiteljica Relaksacije smijehom. Pojasnila je koje su sve dobrobiti smijeha te zainteresiranima pokazla vježbe joga smijeha koje vode do relaksacije.

Začetnik joge smijeha je indijski doktor Madan Kataria, a ova joga bazirana je na konceptu smijeha bez razloga.

“Ne moramo imati razlog da bismo se smijali već smijeh možemo vježbati, a dobrobiti su višestruke, od snižavanja krvnog tlaka, pomaže u borbi protiv depresije, smijehom se dovodi višak kisika u tijelo ispravnim udahom i izdahom. Smijeh utječe i na naš socijalni život, jer kad smo bolje volje drugačije zračimo prema drugim ljudima i rado se s nama druže, no najvažnije je da se dobro osjećamo u svojoj koži” – kaže Danijela Biondić Vidaković koja je ujedno i predsjednica Kluba smijeha i udruge ViBida.

Više poslušajte u emisiji “Kap znanja”, u četvrtak, od 16 sati.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.