Proslava svetog Franje kod fratara

3. listopada 2018.
Komentari isključeni
456 Pregleda

Nakon trodnevne priprave sutra, u četvrtak, 4. listopada, kod samoborskih fratara svečano će biti proslavljen blagdan svetog Franje. Svete mise u franjevačkoj crkvi su u 6.30, 11 i u 18 sati i 30 minuta. Od 17.55 molit će se franjevačka krunica, a nakon tog bogoslužja slijedi slavlje bratskog zajedništva u dvorani “La Verna” u Taboru na koje su pozvani svi.

U prigodi svetkovine svetog Franje, Svjetskog dana učitelja i Dana hrvatske neovisnosti, na nedjeljnoj misi kod franjevaca u 11.30, bit će blagoslov djece i njihovih igračaka koje donesu sa sobom, a molit će se i za samoborske učitelje te hrvatsku domovinu.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentara

  1. Avatar

    Danas je svetkovina Gospe od Pobjede, znano u današnje vrijeme kao Blažena Djevica Marije od Krunice. Katolički puk je zahvalan Gospi za veliku i povijesnu pobjedu katoličkih snaga protiv islamskih otomanskih snaga u mornaričkoj bitci na Lepant u 1571.
    Tadašnji Papa Pio V je zatražio cijelu kršćansku Europu da svesrdno mole krunicu za pobjedu i on je sam predvodio krunicu u Rimu. I čudo se dogodilo, manje katoličke snage su na kraju tog dan pobjedili i zaustavili daljne napredovanje otomanskih snaga u Italiju i zapadnu Europu. Ova bitka je vrlo važna za Hrvatsku jer su tisuće hrvatski mornara, naročito s otoko sudjelovali i umirali u ovoj bitci.
    S Marijom sve je moguće. Ako ste katolik, pitajte se, je li molite krunicu svaki dan. Ako ne, zašto ne? Što vas sprječava… TV, internet, lijenost… uvijek neki izgovori. Skinite tu krunicu s retrovizora i uzmite u ruku i molite. Naročito vi muškarci, uzmite krunicu, molite za sebe, obitelj i domovinu. Život će vam se promijeniti.