Karolina Šoić na Festivalu dječje kajkavske popevke

2. listopada 2018.
Komentari isključeni
781 Pregleda

Na ovogodišnjem Festivalu dječje kajkavske popevke izvedeno je 18 skladbi koje su učenici osnovnih škola kajkavskog govornog područja skladali uz pomoć svojih učitelja mentora na stihove pjesama s prošlogodišnjeg zlatarskog Zbora malih pjesnika.

Na Festivalu je prvi put sudjelovala Osnovna škola Milana Langa iz Bregane koju je predstavljala učenica 7.C razreda, Karolina Šoić. Karolina je pjevala pjesmu “Sena i ja” uz pratnju Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije. Pjesmu su uglazbili učenici 7.C razreda sa svojom razrednicom, učiteljicom Kornelijom Turić Dorotić.

Ova glazbena priredba, pedagoškog karaktera, održava se u sklopu manifestacije “Dani kajkavske riječi”, a utemeljena je 1971. godine kad su prvi put uglazbljeni stihovi s književne priredbe “Zbor malih pjesnika”. Cilj Festivala je njegovanje kajkavske riječi i poticanje glazbenog stvaralaštva u osnovnim školama. Festival dječje kajkavske popevke organizira Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.