Samobor ima samo jednog dimnjačara s koncesijom!

1. listopada 2018.
Komentari isključeni
2.899 Pregleda

Uskoro će dimnjačarske usluge u Samoboru obavljati samoborski Komunalac. Naime, trenutno na području grada Samobora radi samo jedan dimnjačar, a što nije dovoljno, jer sezona grijanja je pred vratima i mnogi građani trebaju dimnjačara koji će obaviti kontrolu, a po potrebi i čišćenje dimnjaka.

Na području grada Samobora bile su izdane dvije koncesije za obavljanje dimnjačarske službe, jedna dimnjačaru Tomekoviću, a druga Šenjugu, no kaže zamjenik gradonačelnika Željko Stanec kako je s koncesionarom Šenjugom raskinut ugovor.

“S koncesionarom Šenjugom je Grad zbog loše obavljenog posla i neplaćanja koncesijske naknade raskinuo ugovor o koncesiji, jer koncesija se mora plaćati. On je u par navrata rekao da će podmiriti dugovanje, no nije to učinio i raskinuli smo ugovor” – kaže Željko Stanec te ističe kako će se problem riješiti na način da će Komunalac zaposliti dimnjačare koji će ubuduće obavljati dimnjačarske poslove.

“Dimnjačarska služba prije je bila gospodarska djelatnost, a po novom Zakonu o komunalnoj djelatnosti sada spada u komunalne djelatnosti pa se otvorila mogućnost da se doregistrira Komunalac za obavljanje dimnjačarskih poslova, jer već sada Komunalac najvećim dijelom upravlja s velikim brojem višestambenih zgrada na području Samobora. Zaposlit će se dimnjačari i time će u našem gradu uspješno raditi dimnjačarska služba” – kaže Željko Stanec te dodaje da dok se to ne napravi, a to će biti vrlo brzo, građanima preostaje da zovu dimnjačara Tomekovića. Premalo je jedan dimnjačar za područje Samobora, pa ćemo po hitnom postupku nastojat riješiti ovaj problem” – zaključuje Željko Stanec.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.