Prometni poligon u Dječjem vrtiću Izvor

1. listopada 2018.
Komentari isključeni
684 Pregleda

U dvorištu Dječjeg vrtića Izvor u Mlinskoj danas je bilo jako živo. Osim zajedničkog druženja djece iz središnjeg i područnog objekta, na poligonu u parku moglo se vidjeti i neobične goste. Policajci koji uvijek privlače pozornost, danas su to učinili i u vrtiću, približili su djeci zanimanje policajca, prometnika, bobija i omogućili im upoznavanje s njihovim prijevoznim sredstvima, biciklom, motorom i automobilom. Privukli su im pažnju ne samo svojom pojavom u odori već i raznim rekvizitima koje su donijeli sa sobom. Zajedno s djecom na edukativan način prošli su stazom razgovarajući o postavljenim prometnim znakovima, semaforom i zebrom koje su izradili roditelji Udruge Surla. Ukazali su im na važnost i opasnosti kod kretanja u prometu, na važnost nošenja kaciga pri vožnji biciklom ili romobilom te im posebnu pozornost skrenuli na pojačan oprez na cesti.

Djecu je animirao i Robi Bujanić iz Športića, uvijek dragi gost, ukazujući im na važnost kretanja, ali i pravila kojih se trebaju pridržavati. Darovao je djeci i kacige za sigurnost u prometu.

Najveće oduševljenje djeca su pokazala prilikom pregledavanja dostupnih vozila te paljenja zvučne sirene. Kao znak zahvalnosti, djeca su gostima darovala album svojih crteža na temu “Promet” i otpjevala im pjesmicu “Semafor”.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.