Bunker na jedan dan postao središte kineske kulture

1. listopada 2018.
Komentari isključeni
648 Pregleda

Prošlu je subotu u Samoboru održan Međunarodni dan Konfucijevih instituta, manifestacija koju petu godinu za redom organiziraju Konfucijevi instituti diljem svijeta. Jedini hrvatski Konfucijev institut djeluje u sklopu Sveučilišta u Zagrebu, a za ovogodišnju proslavu svog dana odabrao je upravo Samobor.

U sklopu likovnih radionica djeca su izrađivala kineske šeširiće i lampione, posjetitelji svih uzrasta okušali su se u kineskim društvenim igrama i kaligrafiji, a najviše interesa izazvao je virtualni let iznad Šangaja u pravom balonu na vrući zrak i zmajarska radionica i puštanje netom izrađenih zmajeva na platou ispred Bunkera. Vjetar koji je taj dan puhao došao je kao naručen. Svi su posjetitelji ponijeli doma trajnu i vrijednu uspomenu: svoje kinesko ime ispisano kaligrafijom na svitku papira. Program je završio druženjem kineskih profesorica s učenicima 1.a razreda Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole u Samoboru tijekom kojeg su obje strane naučile nešto novo o Kini i Hrvatskoj. Može se reći da je Centar za mlade Bunker na jedan dan postao pravo malo središte kineske kulture.

Jelena Vrhovski

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.