Glazba u slici Ivane Puljić kao pratnja Samoborskoj glazbenoj jeseni

30. rujna 2018.
Komentari isključeni
936 Pregleda

U Galeriji Prica, u okviru Samoborske glazbene jeseni, u petak, 28. rujna otvorena je izložba splitske umjetnice Ivane Puljić. U galerijskom prostoru Centra za mlade Bunker predstavljena su njena djela objedinjena u izložbi naziva Glazba u slici.
Nakon uvodnog pozdrava voditeljice galerije Nikoline Šimunović, o izložbi je više rekla autorica predgovora Gordana Remussini, pojasnivši na platnima rastegnutima na drvenu dasku Puljić gradi kolažne kompozicije od isječaka partitura te raznih elemenata i malih ljudskih figura izrađenih od voska i to uglavnom u monokromatskim tonovima.

“Djela Ivane Puljić pokušavaju ispričati bezvremensku, univerzumsku, vibracijsku priču vizualnim elementima. Čini se da je umjetnica očarana činjenicom da notni zapisi na papiru, kao vizualni podražaj, nerazumljivi muzički neškolovanom oku, u rukama se poznavatelja pretvaraju u nešto što nas može prebaciti u neslućene svjetove… Svojim malim, rasplasanim, levitirajućim ili muzicirajućim figurama poručuje nam koliko smo u univerzumskom prostranstvu maleni. No, bez obzira na našu fizički nerelavantnu veličinu u svemirskim razmjerima, u stanju smo proizvesti nešto što ima božanskoga u sebi, muziku.” – napisala je u predgovoru, između ostalog, Gordana Remussini.

Sama autorica zahvalila je svima koji su pomogli postavi izložbe kao i svima koji su popratili otvorenje. Glazba u slici može se razgledati u Galeriji Prica u Bunkeru do 28. listopada.
Ivana Puljić rođena je 1974. u Splitu, slikarstvo je diplomirala na talijanskoj Accademia di Belle Arti, u Rimu 2000. godine. Od 1998. aktivno se bavi umjetničkim izlaganjem u Hrvatskoj i inozemstvu, a bavila se i restauracijom te izradom scenografija. Živi i radi u Splitu, a članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 2010. god. i Udruge likovnih umjetnika Split.

Kruno Solenički

Kruno je novinar i foto reporter cijeli svoj život. Uspješno se okušao u filmskoj i tv produkciji. Nisu mu strani ni marketing i odnosi s javnošću.

Komentari nisu dopušteni.