Test osposobljenosti

29. rujna 2018.
Komentari isključeni
817 Pregleda

Osposobljavanje pripadnika operativnih snaga sustava Civilne zaštite Grada Svete Nedelje i djelatnika Gradske uprave provedeno je danas s ciljem upoznavanja s temeljnim informacijama vezanim za odredbe Zakona o sustavu Civilne zaštite i načinom operativnog organiziranja.

Ovisno o sastavu nastavnih skupina i mjestima njihova lociranja, prikazani su načini i metode pružanja prve pomoći unesrećenima, postupci spašavanja utopljenika u slučaju poplava, spašavanja unesrećenih iz ruševina prilikom potresa i evakuacija djelatnika Gradske uprave u slučaju požara ili iz nekih drugih razloga. Odradilo se i kretanje i snalaženje u prostoru alternativnim pravcima kao i orijentacija u prirodi, prorađene su temeljne zadaće operativnih snaga pravnih osoba u slučaju velike nesreće ili katastrofe uzrokovane manipuliranjem opasnim tvarima, a provjereno je i funkcioniranja mogućeg organiziranja sustava veza i informiranje javnosti.

Osposobljavanje se provodilo na jezeru Rakitje kod Kampa Zagreb, u Gradskoj vijećnici, DVD-u Strmec, društvenim domovima Jagnjić Dol i Mala Gorica i tvrtki Radin Grafika.

Načelnica stožera Civilne zaštite Grada Svete Nedelje Marija Hršak istaknula je veliko zadovoljstvo provedenim osposobljavanjem i navela kako je u njemu sudjelovalo više od 160 osoba članova operativnih snaga te da je ovo prvi put da se u Svetoj Nedelji održao ovakav oblik osposobljavanja. Zahvalila je svim članovima Stožera civilne zaštite i članovima operativnih snaga kao i predstavnicima pravnih osoba koje su sudjelovale na ovom, za Grad Svetu Nedelju, iznimno važnom osposobljavanju.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.