Prvi hrvatski nastup Esperanze u Samoboru

28. rujna 2018.
Komentari isključeni
923 Pregleda

Program 43. Samoborske glazbene jeseni nastavljen je sinoć prvim hrvatskim nastupom hvaljenog Ansambla Esperanza, lihtenštajnskog glazbenog sastava koji je, po uzoru na Zagrebačke soliste, osnovao Dražen Domjanić. O kakvom se potencijalu radi dovoljno govori činjenica da su prije nekoliko dana postali dobitnici prestižne nagrade “Opus Klassik” za svoja nastojanja u promicanju mladih talenata.

U župnoj crkvi svete Anastazije Ansambl Esperenza predstavio se nastupom uz solo violinistice Chouchane Siranossian i Saru Domjanić. Odabran je iznimno atraktivan i prepoznatljiv program u kojem je publika, koja je do posljednjeg mjesta ispunila crkvu, bez daha pratila izvanredno uvježbane dionice skladbi – Četiri godišnja doba Antonia Vivaldija i Četiri godišnja doba Buenos Airesa Astora Piazzolle.

Program Samoborske glazbene jeseni nastavlja se večeras nastupom vrhunskih glazbenika koji će se publici predstaviti na koncertu u Župnoj crkvi svete Anastazije u 20 sati. Nastupaju violinisti Borivoj Martinić-Jerčić i Aleksandar Ivić, violisti Aleksandar Milošev i Wladimir Kossjanenko, violončelistica Monika Leskovar, kontrabasist Ivan Nestić i pijanistica Martina Filjak. Na repertoaru su djela Čajkovskog i Dvoržaka.

Edi Kirschenheuter

Novinarstvom se bavi od 1976. godine. Za Radio Samobor i Samoborske novine počinje raditi 1987. Bio je suradnik-dopisnik Sportskih novosti i Večernjeg lista, te urednik i novinar Radija SVN i Svetonedeljske panorame. Povremeno surađuje s drugim medijima, od Zagreba, preko Dubrovnika, do Sydneya.

Komentari nisu dopušteni.