Kroz zanimljiva događanja upoznajte kineski jezik i kulturu!

27. rujna 2018.
Komentari isključeni
1.177 Pregleda

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu, sveučilišni centar za kineski jezik, kulturu i poslovanje, će dolazeće subote 29. rujna, u Samoboru obilježiti Međunarodni dan Konfucijevih instituta.

Prigodni program tijekom kojeg će se građani moći upoznati s kineskim jezikom i kulturom održat će se u prostorijama Centra za mlade Bunker i u parku ispred samog centra (ovisno o vremenu) od 10 do 18 sati.

Uz radionice kineske kaligrafije, vježbaonice taijija i wing chuna te likovnih radionica za djecu, održat će se i sljedeće aktivnosti:

1. Let iznad Šangaja
Virtualan let iznad Šangaja pomoću VR tehnologije u balonu na vrući zrak koji će biti postavljen na betonskoj površini ispred Bunkera.

2. Kineski je mrak, složi znak!

Znak za kineske nudle biáng smatra se jednim od najkompliciranijih kineskih znakova jer je za njegovo pisanje potrebno povući 56 poteza. Spomenuti znak rastavili smo na 19 dijelova i od njih napravili magnete kako bi olakšali njegovo slaganje.

3. Ime na kineskom
Kineski profesori prevode hrvatska imena i ispisuju ih kaligrafijom na svitku papira.
 
4. Učimo o Kini
Sat kineskog jezika i kulture za djecu od 6 do 10 godina starosti u trajanju od 45 minuta
 
5. Zmajarska radionica

Izrada papirnatih zmajeva i puštanje istih na betonskoj površini ispred Bunkera.  

Svi programi su besplatni! Detaljnije informacije možete pronaći na Facebook stranici Instituta.

Anja Franić - Modrić

Diplomirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Novinarstvom se počela baviti 2002.godine, honorarno radeći za mjesečnik "Naš Samobor" te magazin Reader' s Digest. Za Radio Samobor radi od 2008. godine.

Komentari nisu dopušteni.